Afwezigheidsassistentie

Ga je op vakantie? Dan wil je natuurlijk met een gerust hart weg zonder dat je constant je e-mail in de gaten hoeft te houden. Je hebt tenslotte vakantie waar je je hoofd even leeg kunt maken en nieuwe inspiratie op gaat doen!

  1. Zorg dat je belangrijke zaken hebt afgerond en laat mindere belangrijke zaken wachten tot je terug bent.
  2. Heb je een Gmail-account, gebruik het automatische antwoord van Gmail om mensen te laten weten dat je niet meteen kunt reageren. Hoe doe je dat? Ga naar: https://support.google.com/mail/answer/25922?hl=nl
  3. Heb je een andere e-mail host? Informeer van tevoren hoe je je afwezigheids-assistent aanzet.
  4. Zet een gastvrije tekst in je afwezigheidsassistent en zorg dat je duidelijk maakt of en hoe je klant wel geholpen wordt. Dus 'beste lezer' en bijvoorbeeld 'mijn collega Charlotte helpt u graag verder' in plaats van 'bij dringende vragen...', of 'deze mail wordt niet beantwoord'.
  5. En eentje die vaak wordt vergeten, maar wel heel slordig staat: 'zet je out-of-office weer uit als je terug bent!' Vaak kun je bij het instellen al een einddatum invullen.

Fijne vakantie!

Reactie schrijven

Commentaren: 0