Geschikt / ongeschikt

Een onderwerp waar ik al vaker over heb nagedacht is gastvrijheid. Gastvrijheid in de zin van klantvriendelijkheid. En dan niet zo van dat het moet van de ‘baas’, maar op een authentieke manier. Op een manier waarbij de klant centraal staat en niet de interne organisatie en de cijfers.

 

Als zzp’er sta ik bijvoorbeeld bij een aantal bureau’s ingeschreven. En ik kan je vertellen, er zijn er maar weinig waar ik op dit moment een warm gevoel van krijg. En dat warme gevoel is dan ook vaak nog afhankelijk van wie er zit. Bij negen van de tien bureau’s krijg je bij het inschrijven een standaard mailtje, als je al eenmail krijgt, waarin staat dat als er een geschikte functie is dat er dan een kennismakingsgesprek wordt gepland. Dan ben ik al afgehaakt. Op het moment dat je CV bij een mogelijke opdrachtgever wordt neergelegd, wordt je niet eens gebeld als je niet door de ballotagecommissie heen komt. En elke keer verbaas ik me er weer over. 'Nee' is ook een antwoord denk ik dan.

 

Dit is niet om bureau’s af te zeiken, helemaal niet. Want ik heb ook hele fijne contacten.

Het is gewoon maar een voorbeeld van vele voorbeelden. En eentje die dichtbij mij als zzp’er komt.

 

Het herinnert mij er ook altijd weer aan om goed stil te staan bij je drijfveren. Waarom doe je wat je doet. En hoe zou ik het zelf graag willen als iemand voor mij werkt. Ik werk voor mijn opdrachtgevers en vaak is het goed om voordat je begint even na te denken over wie je klant is en welke toegevoegde waarde ze

nodig hebben. Dus doen wat je doet met dat in achterhoofd, maar wel op een manier die dicht bij jezelf staat.

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Tam Struck (donderdag, 02 februari 2017 21:31)


  My partner and I stumbled over here different page and thought I should check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking at your web page yet again.

 • #2

  Antonina Gongora (vrijdag, 03 februari 2017 01:43)


  Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

 • #3

  Clint Isaac (zondag, 05 februari 2017 03:11)


  It's very simple to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this post at this web page.

 • #4

  Eli Maurin (zondag, 05 februari 2017 11:40)


  I don't know if it's just me or if everybody else experiencing issues with your blog. It appears as if some of the written text within your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too? This may be a problem with my browser because I've had this happen before. Thanks

 • #5

  Dacia Freeburg (maandag, 06 februari 2017 00:54)


  I visited several sites except the audio feature for audio songs current at this website is truly wonderful.

 • #6

  Gilberto Neiss (woensdag, 08 februari 2017 09:09)


  Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I'll certainly return.

 • #7

  Charolette Merino (woensdag, 08 februari 2017 15:15)


  It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate to this excellent blog! I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook group. Talk soon!

 • #8

  Karey Stribling (donderdag, 09 februari 2017 00:32)


  It's remarkable in support of me to have a website, which is useful in favor of my knowledge. thanks admin

 • #9

  Javier Bushong (donderdag, 09 februari 2017 05:25)


  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.